Gå direkt till innehåll
Teknikmagasinet effektiviserar sin inköpsprocess

Pressmeddelande -

Teknikmagasinet effektiviserar sin inköpsprocess

Teknikmagasinet startar upp ett inköpskontor i Kina tillsammans med sin nya samarbetspartner EPG. Syftet är ett mer kostnadseffektivt sätt att köpa in produkter samt utökad kontroll.

Tillsammans med företaget EPG inleder Teknikmagasinet ett nytt och spännande samarbete. EPG kommer att driva Teknikmagasinets inköps- och produktionskontor i Kina och är ett steg i att uppnå en mer kostnadseffektiv inköpsprocess samt utökad kontroll, vilket är en avgörande faktor för att kunna möta de krav som ställs på den egna verksamheten.

- Genom EPG får Teknikmagasinet ett fokuserat team i Kina som kommer stödja de uppsatta inköpsmålen. Arbetsprocesser kommer effektiviseras och dialogen med leverantörer underlättas. Teknikmagasinet kommer genom samarbetet kunna säkerställa förbättrad kvalitet av produktionsprocessen, allt från varuprov till produktion och leverans, med tydlig spårbarhet av nya och uppdaterade hållbarhetskrav och CSR-tillvägagångssätt, berättar Johan Palmqvist, Purchasing Director på Teknikmagasinet

– I och med att EPG tar över en roll som tidigare utförts av en mellanhand, elimineras kostnader och koordinationen med inköpsteamet i Sverige förbättras, berättar Tobias Ek, VD på EPG.

– Med EPG får vi en lösning som känns hållbar över tid och vi kommer att kunna hantera inköpen från Kina med helt andra förutsättningar än tidigare, fortsätter Johan Palmqvist på Teknikmagasinet.

Samarbetet inleddes under april 2021.

Ämnen

Kategorier


Sedan 1989 då Teknikmagasinet grundades säljer vi tekniska produkter som gör livet lite roligare. Idag finns vi i över 80 butiker i Sverige och Norge, samt online på teknikmagasinet.se och teknikmagasinet.no.

Hos oss hittar du ett spännande sortiment bestående av allt från elscootrar och stressbollar till gamingtillbehör och soldrivna robotar. Vi håller koll på trender och är snabba på att få in nyheter. Vi säljer även begagnade mobiler samt utför mobilreparationer när din iPhone har fått sig en törn.

Presskontakt

Ulrika Göransson

Ulrika Göransson

Presskontakt VD
Sema Schmidt

Sema Schmidt

Presskontakt CCO

Tekniska livsstilsprodukter & mobilreparationer online & i butik

Sedan 1989 då Teknikmagasinet grundades säljer vi tekniska produkter som gör livet lite roligare.
Idag finns vi i 65 butiker i Sverige och Norge, samt online på teknikmagasinet.se och teknikmagasinet.no.

Vi säljer begagnade mobiltelefoner och alla typer av mobiltillbehör, samt utför mobilreparationer när din iPhone har fått sig en törn.

Hos oss hittar du även alla typer av hörlurar, bärbara högtalare och alla tillbehör till din gaming setup.

Teknikmagasinet
Vasagatan 12B
17267 Sundbyberg
Sverige