Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Teknikmagasinet lanserar nytt offensivt koncept – vi ska bli Nordens ledande mobilreparatör.

Idag lanserar Teknikmagasinet sin nya tjänst mobilreparationer. Mobilen har blivit den viktigaste ägodelen vi har och i takt med att mobilerna blir dyrare har behovet att reparera ökat.

Under de senaste åren har det dykt upp många små företag som erbjuder mobilreparationer på marknaden, med varierande kvalitet och prisnivå. Det finns behov av en spelare som skapar en säker och prisvärd tjänst i det här segmentet, det vill Teknikmagasinet tillhandahålla.

”Med våra 135 små butiker i bra lägen över hela Norden, blir det snabbt och enkelt för kunderna att reparera sina mobiler hos oss, medan de väntar. Vi har välutbildad personal med god teknisk kompetens och erbjuder garanti på allt, så det blir tryggt och säkert för kunden”, säger Catherine Sahlgren, VD på Teknikmagasinet.

Teknikmagasinet tillhandahåller redan reparationstjänster på andra delar av sitt sortiment, bl.a. elfordon och radiostyrda produkter. Mobiltillbehör är ett starkt sortiment hos Teknikmagasinet, många kunder frågar redan efter reparationstjänster i butikerna, så det nya konceptet - mobilreparationer - är ett naturligt steg.

”Vi tror med de allt dyrare telefonerna och ett ökande miljötänk, är det fler som vill byta batterier och skärmar. Batterier blir ju ofta dåliga redan efter 1,5 år, det är självklart man ska byta då”, fortsätter Catherine.

Sju butiker i Sverige blir pilot under februari. Planen är att konceptet är utrullat i alla 85 svenska butiker före sommaren, och resten av Norden efter det. För att förverkliga konceptet har Teknikmagasinet förvärvat två verksamheter med upp till 15 års erfarenhet av mobilreparationer, som bl.a. är ansvariga för en gedigen utbildning av all personal. För Teknikmagasinets medarbetare, som redan är tekniskt kompetenta och mycket service-minded, är det här ett roligt sätt att få vidareutbilda sig och bredda sina kunskaper.


Teknikmagasinet är en nordisk detaljhandelskedja med fokus på mobilt, lifestyle tech och gadgets. Företaget har 135 butiker och tre e-handelsbutiker i Sverige, Norge samt Finland. Huvudkontoret finns i Sundbyberg och företaget har totalt ca 650 anställda.

Kontakt:

Catherine Sahlgren, VD Teknikmagasinet AB

Mob: +46709 85 85 03
E-mail: catherine.sahlgren@teknikmagasinet.com

Marie Segerberg, CMO Teknikmagasinet

Mob: +4672 837 34 83
E-mail: marie.segerberg@teknikmagasinet.com

Presskontakt

Ulrika Göransson

Ulrika Göransson

Presskontakt VD
Sema Schmidt

Sema Schmidt

Presskontakt CCO

Tekniska livsstilsprodukter & mobilreparationer online & i butik

Sedan 1989 då Teknikmagasinet grundades säljer vi tekniska produkter som gör livet lite roligare.
Idag finns vi i 65 butiker i Sverige och Norge, samt online på teknikmagasinet.se och teknikmagasinet.no.

Vi säljer begagnade mobiltelefoner och alla typer av mobiltillbehör, samt utför mobilreparationer när din iPhone har fått sig en törn.

Hos oss hittar du även alla typer av hörlurar, bärbara högtalare och alla tillbehör till din gaming setup.

Teknikmagasinet
Vasagatan 12B
17267 Sundbyberg
Sverige