Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Teknikmagasinet ur rekonstruktion, nu starkare än någonsin

Teknikmagasinet har gått ut ur rekonstruktion, då ackordet vann laga kraft den 12.e juni.

”Vi står nu finansiellt starkare än på många år. Under rekonstruktionen har vi sett över alla våra kostnader och vässat vår affärsstrategi, dessutom har vi en unik position på marknaden. Vi är övertygade att vi kommer stå starka i det nya detaljhandelslandskap som är på framväxt”, säger Catherine Sahlgren, VD för Teknikmagasinet.

Nye ägaren Peter Gyllenhammar AB (PG AB), har eliminerat bolagets externa skuldsättning och gett Teknikmagasinet finansiella förutsättningar att utveckla bolaget vidare. Med PG AB har en stabil ägarstruktur skapats med långsiktiga planer för Teknikmagasinet och retail.

”Vi har en lång horisont på vårt ägande, vi finansierar med egna medel och har ingen definierad exitstrategi. Vi ser nya affärsmöjligheter för utveckling inom detaljhandeln i och med förvärvet av Teknikmagasinet”, säger Peter Gyllenhammar.

Under den 12 månader långa rekonstruktionen har Teknikmagasinet bantat alla sina kostnader både i butik och overhead och skapat en mer uthållig bas för utveckling framåt. Samtidigt har Teknikmagasinet satsat på intäktskapande förändringar – utveckling av e-handeln och nya omnikanallösningar, ökad onlinemarknadsföring, ny inredning i butik och vidareutbildning av medarbetare. Dessutom har Teknikmagasinet sett över sin etableringsstrategi och identifierat nyckellägen för fortsatt expansion.

”Vi ser tydliga tecken på en tilltagande lönsamhet. Vi siktar på att göra en stark turn around, och fortsatt expansion. Vi har små yteffektiva butiker i A-lägen och fantastisk personal, vilket kommer vara konkurrenskraftigt i en ökande e-handelsomställning. Vi tror detaljhandelns död är överskattad. Men det krävs förändring och utveckling” säger Catherine Sahlgren.

”Detaljhandeln genomgår ett stålbad. Jag tror på ytterligare konsolidering, vilket kommer skapa intressanta möjligheter för en opportunistisk investerare de kommande åren. Det handlar om att vara kostnadseffektiv, hitta skalfördelar och göra rätt saker mot konsument” säger Peter Gyllenhammar.

________________________________________________________________________________

Kontakt:


Catherine Sahlgren, VD Teknikmagasinet

catherine.sahlgren@teknikmagasinet.com, 070-985 85 03

Marie Segerberg, CMO Teknikmagasinet

marie.segerberg@teknikmagasinet.com, 072-837 34 83

Peter Gyllenhammar, ägare PG AB

pg@pg-ab.se

Ämnen

Kategorier


Teknikmagasinet (www.teknikmagasinet.se) är en nordisk retailkedja med 134 butiker samt tre e-handelsbutiker i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret ligger i Sundbyberg och företaget har 650 anställda. 

Presskontakt

Ulrika Göransson

Ulrika Göransson

Presskontakt VD
Sema Schmidt

Sema Schmidt

Presskontakt CCO

Tekniska livsstilsprodukter & mobilreparationer online & i butik

Sedan 1989 då Teknikmagasinet grundades säljer vi tekniska produkter som gör livet lite roligare.
Idag finns vi i 65 butiker i Sverige och Norge, samt online på teknikmagasinet.se och teknikmagasinet.no.

Vi säljer begagnade mobiltelefoner och alla typer av mobiltillbehör, samt utför mobilreparationer när din iPhone har fått sig en törn.

Hos oss hittar du även alla typer av hörlurar, bärbara högtalare och alla tillbehör till din gaming setup.

Teknikmagasinet
Vasagatan 12B
17267 Sundbyberg
Sverige