Gå direkt till innehåll
Teknikmagasinet växer sin e-handel med hjälp av AI

Pressmeddelande -

Teknikmagasinet växer sin e-handel med hjälp av AI

Teknikmagasinet och Amanda AI inleder ett strategiskt samarbete inom digital marknadsföring. Amanda AI har med hjälp av artificiell intelligens och machine learning tagit fram en helt automatiserad tjänst för Google annonsering. Tillsammans med Amanda AI kommer Teknikmagasinet nå ut med hela sitt sortiment till framtida och befintliga kunder på ett kostnadseffektivt sätt.

”Amanda AI är med och formar förutsättningarna inom digital marknadsföring. Teknikmagasinet erbjuder tusentals produkter vilket innebär att det finns miljoner parametrar att ta hänsyn till när man ska nå ut med sitt sortiment på Google. Med vår automatiserade tjänst hjälper vi bolag öka konverteringsgraden genom att nå ut med rätt produkt, till rätt person, vid rätt tillfälle. Vi ser otroligt stor potential i att växa Teknikmagasinets e-handel. För ett 70-tals barn som mig är det en pojkdröm som går i uppfyllelse att få vara med och utveckla Teknikmagasinet som då var min bibel", säger Göran Palm, VD på Amanda AI.

Med hjälp av Amanda AI ’s tjänst kommer Teknikmagasinet nå nya användare på ett effektivt sätt och bygga ut sin kundbas. Amanda AI's algoritmer kommer optimera både mot vem budskapet riktas, och även fördela budgeten så att lönsamheten maximeras både utifrån volym och marginal.

”Som ett led i Teknikmagasinets ökade satsning på e-handeln, utvecklar vi våra olika samarbeten för att optimera och effektivisera i alla led", säger Sema Schmidt, CMO och E-handelschef för Teknikmagasinet. "När det kom till valet av SEM-partner föll beslutet på Amanda AI, dels för att tjänsten passar oss väl som bolag med ett stort och brett produktutbud som blir tidskrävande och kostsamt att hantera manuellt. Vi är dessutom en slimmad organisation med en liten marknadsavdelning, så vi behöver hitta lösningar som kräver minimalt med styrning och tid från vår sida. Med Amanda AI får vi en automatiserad lösning som känns hållbar över tid och som kommer kunna hantera data i helt andra mängder och träffsäkerhet, än tidigare”

Samarbetet inleds under maj 2021.

Ämnen

Kategorier


Sedan 1989 då Teknikmagasinet grundades säljer vi tekniska produkter som gör livet lite roligare. Idag finns vi i över 80 butiker i Sverige och Norge, samt online på teknikmagasinet.se och teknikmagasinet.no.

Hos oss hittar du ett spännande sortiment bestående av allt från elscootrar och stressbollar till gamingtillbehör och soldrivna robotar. Vi håller koll på trender och är snabba på att få in nyheter. Vi säljer även begagnade mobiler samt utför mobilreparationer när din iPhone har fått sig en törn.

Presskontakt

Sema Schmidt

Sema Schmidt

Presskontakt CCO

Tekniska livsstilsprodukter & mobilreparationer online & i butik

Sedan 1989 då Teknikmagasinet grundades säljer vi tekniska produkter som gör livet lite roligare.
Idag finns vi i 65 butiker i Sverige och Norge, samt online på teknikmagasinet.se och teknikmagasinet.no.

Vi säljer begagnade mobiltelefoner och alla typer av mobiltillbehör, samt utför mobilreparationer när din iPhone har fått sig en törn.

Hos oss hittar du även alla typer av hörlurar, bärbara högtalare och alla tillbehör till din gaming setup.

Teknikmagasinet
Vasagatan 12B
17267 Sundbyberg
Sverige